Preskoči na vsebino


POMEMBNO V TEM MESECU

Napovedni koledar

 

11. avgust

 

CELODNEVNO ČEŠČENJE

CELODNEVNO ČEŠČENJE

ob 8. uri bomo izpostavili NAJSVETEJŠE in molili hvalnice,

ob 9. uri sveta maša.

Po maši bo molitev svetopisemske skupine – voditeljica Marija Škafar

in nato molitev skupine Župnijskega karitasa – voditeljica Vida Komljenović

→ Dopoldan bo Najsvetejše izpostavljeno do 12. ure. Vabljeni ste tudi posamezniki. Ko boste šli na pokopališče pozdravit svoje drage pokojne, stopite tudi v cerkev in recite Jezusu morda le to: »Gospod ti vse veš, ti veš da te imam rad-a.«

→ Popoldan bomo izpostavili Najsvetejše ob 15. uri in do večera bo molitve animirala voditeljica župnijske molitvene skupina gospa Magda Glažar.

Zaključek

ob 18. 30 pete litanije,

ob 19. uri bo sveto mašo vodil minorit p. Benjamin Mlakar,

po maši blagoslov z Najsvetejšim

14. avgust

Slovesna nadškofova maša pred praznikom Marijinega vnebovzetja na Ptujski gori ob 20. uri. Po maši bo procesija z lučkami.

15. avgust

Slovesna nadškofova maša ob 10. uri in med mašo obnovitev izročitve Mariji, Božji Materi,

v Kidričevem bo sveta maša ob 9. uri

22.-25. avgust

bo župnik na duhovnih vajah

3. september

krst

 

 

 

 

Pomembna vabila in napovedi

Škofijski molitveni dan za duhovne poklice bo potekal 10. avgusta na Ptujski gori. Pred pandemijo smo navadno imeli to soboto župnijsko romanje. Pomembnost tega molitvenega dne v tem času, ko tudi naša nadškofija doživlja pomanjkanje duhovnih poklicev, nas vabi, da se tega molitvenega dne udeležimo.

Župnijsko romanje. - Na zadnjem srečanj ŽPS smo načrtovali, da bomo šli v mesecu septembru na romanje. Sveto mašo bi imeli pri Sv. Miklavžu pri Ormožu. Nato bi si ogledali lepote in zanimivosti teh krajev. Predviden datum romanja je sobota, 24. september.  

Škofijski odbor za mlade Maribor - ROMANJE V SRBIJO od 2. do 5. NOVEMBRA. Za vodilo letošnjega romanja smo vzeli besede iz Lukovega evangelija: »Mladenič, rečem ti: Vstani!« (Lk 7,14) in nam služijo kot priprava na tisto daljšo pot, ki jo bomo naredili drugo leto v začetku meseca avgusta v Lizbono na Svetovni dan mladih. V Lizboni se nam bo pridružil tudi papež Frančišek, tako, da bomo nekaj dni preživeli skupaj z njim. 

Jure Sojč in Samo Pučnik, voditelja ŠOM-Maribor                                                 

                                                                                          

SREČANJE PRIPRAVNIKOV NA BIRMO - BIRMANEC.SI –

pismo msgr. Alojzija Cvikla DJ z ekipo birmanec.si

Spoštovani katehetje, ketehistinje, katehisti in drugi sodelujoči v birmanski pastorali!

V soboto, 15. oktobra, bo v prostorih Zavoda Antona Martina Slomška potekalo srečanje pripravnikov na birmo z nadškofom Alojzijem Cviklom pod naslovom »LUČ, KI PRIŽIGA LUČ«. Srečanje bo predvidoma potekalo od 9.30 do 15.00 in se bo začelo s sveto mašo ter nadaljevalo z delavnicami in srečanjem z gostom, ki bo mlade nagovoril. Več informacij o srečanju, program in prijavo boste dobili po e-pošti pastoralne službe ali našli na spletnem naslovu Birmanec.si. Prosim vas, da svoje kandidate povabite in se srečanja z njimi udeležite.

 

 

 

 

 

CELODNEVNO ČEŠČENJE

Leto je naokrog in spet je pri nas, v cerkvi Svete Družine celodnevno češčenje.

To pomeni, da zjutraj pred mašo (ob 9. uri) g župnik izpostavi Najsvetejše in prav tako po maši do 12. ure. Takrat različne skupine pripravijo molitvene ure. Popoldan ob 15. uri se zopet srečamo pred Najsvetejšim z molitvijo rožnega venca BOŽJEMU USMILJENJU in VZKLIKI. Nato molimo vse štiri dele rožnega venca po različnih namenih (veseli del, svetli del, žalostni del in častitljivi del). Med molitvijo tudi prepevamo in smo nekaj časa v tišini.

Zaključimo s sveto mašo.

Da pa bi lahko počastili Jezusa v Najsvetejšem zakramentu s skupno molitvijo, pesmijo in tišino, vabimo vsakega župljana posebej, da se nam pridruži, toliko časa kot lahko. Veseli bomo, če še pripeljete koga zraven.  Več nas bo, večjo slavo bomo dali našemu Bogu in molitev bo zagotovo uslišana. Vzemimo si čas za Boga, ne bo nam žal, to ni nikoli izgubljen čas.                            

Za molitveno skupino

Magda Glažar

 

 

Svetopisemska skupina - VABILO

Spoštovani bratje in sestre, župljani Sv. Družine!

Jeseni stopa naša svetopisemska skupina v tretje leto srečanj (s »covidno« prekinitvijo). Srečujemo se vsak 3.petek v mesecu po večerni maši.

Pričnemo s kratko molitvijo, potem pa beremo odlomke iz Svetega pisma, o njih razmišljamo in razpravljamo. Seveda ne pričakujte kake visoke akademske debate. Smo preprosti ljudje, ki se po svojih močeh trudimo dojeti, kaj nam SP želi povedati za naše vsakdanje življenje.(za rdečo nit in pravovernost je z nami gospod župnik). Nikogar ne silimo, da razpravlja, da ne bo treme pred kakim obveznim sodelovanjem. Tudi poslušanje obrodi sadove.

Vse skupaj zaokrožimo v eno prijetno druženje in tudi malo poklepetamo. Še lepše bo, če nas bo več, zato vas vse prisrčno vabimo, pridružite se nam na prvem jesenskem srečanju v petek, 16. septembra po večerni maši.

Nasvidenje!

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF