Preskoči na vsebino


KARITAS

Župnijska karitas z župnikom redno obiskuje  naše župljane, ki so dopolnili 80 let za njihove rojstne dneve. Vsem župljanom, ki so dopolnili 75 let pa jim rojstni dan čestita s čestitko po pošti. Vsak torek v prvem tednu se torej srečujejo člani odbora in napravijo razpored obiskov.

 

 

Prazniki, bučni, razsvetljeni, so minili. Mnogi med nami, pa tega niso občutili. Predvsem starejši in bolni. Da bi jih vsaj malo razveselili smo jih člani Karitas obiskali tudi v domu ostarelih in jih skromno obdarili. Čeprav so lepo oskrbovani, pogrešajo bližino domačih, znan obraz, ki jih spomni na domači kraj, kjer so preživeli večino svojih let. Tako smo razveselili tudi naša dva żupljana, oskrbovanca v DU Juršinci. Seveda jima že spomin peša, sta kmalu dojela, kdo smo in od kod. Obraz jima je zasijal od sreče, da smo se spomnili tudi njiju.

            

Med nami pa so tudi ljudje, ki jim pomagamo s hrano, da preživijo skozi mesec, vendar tudi ti potrebujejo naša srca, da bodo znova začutili toplino. Potrebujejo našo ljubezen, ki je podprta z Jezusovo ljubeznijo. Da bi pa približali Karitas našim veroučencem, jim je gospod żupnik prikazal z besedami delo Karitasa, da je to ljubezen, ki nas jo uči Jezus. Ogledali so si tudi prostor, kje razdeljujemo hrano pomoči potrebnim.

Vida Komljenović

 

 

Kako lep občutek prevzame človeka, ko se zave, da je prispeval kamenček v mozaiku, da bi pomoči potrebnim vlil upanje za boljši prijaznejši jutri.

Dr. Metka Klevišar je 2. januarja 2020 napisala, da ko je človek v stiski, je tako potrebno, da se na nekoga lahko nasloni, da ti je tako v oporo in te drži pokonci. Če to lahko najdeš ob ljudeh, ki so ti blizu, je lepo. Včasih to ni mogoče, se pa takrat pogosto pojavijo ljudje, s katerimi nisi nikoli računal, pa so ti takrat v veliko pomoč. Ljudje ki pomagajo v Jezusovi ljubezni Karitas.

 

Vida Komljenović

 

 

Maša z maziljenjem

Vsako leto Župnijska karitas pripravlja mašo z bolniškim maziljenjem za naše starejše v domu varovancev in vse starejše župljane. Ta maša bo 24. avgusta ob 15. uri. Po maši bo kratka pogostitev in veselo druženje.

Tudi od doma pripeljite svoje starejše! Če nimate prevoza, sporočite gospe Vidi Komljenović, voditeljici Župnijske karitas. Za prevoz bomo poskrbeli.  

Lokacija:
Print Friendly and PDF