Preskoči na vsebino


KARITAS

Velika pridobitev za župnijski Karitas

Župnijska skupina  Karitasa se je od vsega začetka srečevali s težavami, ki smo jih letos premostili. Gre za skladiščenje materiala za delitev, ki ga sprejema od Karitas Maribor.

Najprej smo poskusili shranjevati material v zaklonišču v župnišču. Kmalu se je pokazalo, da so temu velika ovira stopnice, po katerih je treba material znositi in ga namestiti,  nato zopet ovira za stranke, ki ta material prejmejo.

Že smo se pogovarjali, da bi zgradili majhno uto dostopno iz dvorišča, ko je župnik izpraznil prostor, kjer je bila delavnica.

Nastal je drugi problem, saj nekateri šoferji niso zaupali trdnosti terena za župniščem. Material so odlagali na robu asfaltiranega dvorišča.

Od skupine je vsak novi prihod EU hrane zahteval veliko napora. Včasih je skupina s samokolnicami prevažala pakete hrane od kraja, kjer je kamion odložil hrano, velikokrat je občina poslala traktor. Poleg tega včasih nismo vedeli točnega časa (le dan), kdaj bo kamion prišel.

Vhod v prostor ni imel pravega praga, kar je vedno zahtevalo veliko napora, da so naložene palete končno prispele do cilja.

Letos nam je občina priskočila na pomoč s petimi kamioni zemlje, ki smo jo razgrnili za župniščem, gospod Darko Dolenc s. p. – avtoprevozništvo, Zg. Jablane 20, Cirkovce  pa je na dvorišču izkopal veliko jamo in iz nje nakopal gramoz. Zabetoniral je vhod v Karitas in dostop utrdil z gramozom.  

župnik

Lokacija:
Print Friendly and PDF