Preskoči na vsebino


KATOLIŠKO KULTURNO DRUŠTVO

Poročilo o koncertu:

V NEDELJO, 12. JUNIJA, 2022, OB 16. URI, NA DAN PRAZNIKA SVETE TROJICE,

je v cerkvi Svete družine Kidričevo potekal koncert ljudskih pevk in pevcev z naslovom

 

ZAPOJMO V ČAST SVETI DRUŽINI.

Namen koncerta je med drugim tudi bil, da obeležimo 10. obletnico delovanja pevk Kulturnega društva Kidričevo, ker v času korone tega nismo mogli storiti.

Pevsko skupino KD Zvezdni dol Kidričevo vodi gospa Marija Rampre, ki med drugim tudi vodi in skrbi za petje s pevkami ob nedeljah in praznikih na cerkvenem koru.

 

Na vabilo se je odzvalo in nastopalo 9 pevskih skupin :

Ljudske pevke DU Hajdina, KPD Stane Petrovič Hajdina, Ljudski pevci iz Jablovca, Podlehnik, "Mi trije  in Petra ", KD Cirkulane, Ljudske pevke Društva gospodinj Vitomarci, Leskovčanke, DU Leskovec, Ljudski pevci DU Hajdina, KPD Stane Petrovič Hajdina, Ljudski pevci DU Turnišče, Muzikantje, Folklorno društvo Lancova vas, Videm, Ptuj, Pevke Kulturnega društva Zvezdni dol Kidričevo.

 

Nastop pevk in pevcev je potekal v sproščenem vzdušju. Z zanosom so peli v čast Svete družine Kidričevo.

Po končanem koncertu so bili vsi nastopajoči postreženi s kosilom, sokovi in vinom. Pogostitev je potekala v  primernem prostoru male kapele. Postreženo je bilo tudi pecivo, ki so ga spekle  prizadevne članice društva Zvezdni dol Kidričevo.  Gospa Marija Rampre, vodja pevk, je za konec priskrbela veliko slavnostno torto, v čast 10 obletnice delovanja pevske skupine.

Pevskega koncerta se je udeležil tudi spoštovani gospod župnik, Anton Pačnik, ki je v nagovoru podal zgodovinski opis cerkve, vse od časa  njenega nastajanja, pa do danes.

S strani Občine Kidričevo se je koncerta udeležila tudi podžupanja, gospa Anja Rajher in v nagovoru koncert in delovanje KD Zvezdni dol pohvalila in obljubila še naprej sodelovanje s strani občine.

Predsednica KD Zvezdni dol, gospa Marjetka Kamenšek in Marija Rampre, sta nastopajočim izrazili zahvale in podarili cvetje in darila.

Udeležbe na koncertu smo bili še posebej veseli skupine starejših stanovalcev iz Doma starejših Kidričevo. Za njihovo udeležbo je poskrbela gospa Mateja, ki  z drugimi v zaposlenimi v Domu starejših za njih tudi skrbi.

 

Odgovorna oseba za koncert: : Marija Rampre.

Zloženko s seznamom nastopajočih na koncertu je pripravila gospa Cvetka Bračun.

Koncert je napovedovala in povezovala Cecilija Bernjak, članica KD Zvezdni dol Kidričevo.

Koncert je  posnela lokalna televizija.

 

Poročilo o koncertu napisala Cecilija Bernjak

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF